pátek 11. září 2009

Lucerna Music Bar aneb ničení videoklipu?!

Ahoj,
vítejte u reportu z Lucerny. Byl to večer ničení, lámání, trhání.

Je to uplně první report, co tu je. Snad se vám bude líbit. Nabídneme vám i několik obrázků, které byste normálně asi neviděli. Nechceme sem cpát fotky z koncertu, které si můžete prohlédnout v galeriích na hudebních serverech. Chceme vám nabídnout pohled z druhé strany - přímo od nás!

Všechno začalo ve tři, kdy jsme se všichni až na Martyna, který měl delší školu, sešli ve zkušebně. Začli jsme nakládat a před čtvrtou jsme se sešli kompletní v LMB a byli jsme připraveni začít stavět stage. Začneme stavět a najednou.. Shit! Kde je Adamův pedalboard? Zůstal ve zkušebně. Vyslali jsme tedy rychlého posla (čímž ti ještě jenou děkujeme!) taxíkem do zkušebny, aby napravil, co jsme pokazili.
V mezičase jsme nazvučili co se dalo a po příjezdu pedalboardu už proběhl jen poslední rychlý soundcheck.
Prostor jsme přenechali Letům Mimo a sami jsme šli plnit žaludky..:))


Pak už nás čekaly jen dva rychlé rozhovory (Alternativa TV, Óčko) a šlo se na věc! Poslední úpravy, maskérna (děkujeme Gábině!), převlečení a pak už jen rock'n'roll.


Zahráli jsme prvních pár songů a došlo na věc, na kterou jsme i my netrpělivě čekali, hehe..:) Konečně poprvé uvidíme videoklip.. Nejdřív ale děkovačka a samotné křtění. Když jsem na začátku mluvil o ničení a lámání, nebylo to náhodou. Naší "hrdinku" jsme totiž nechali klip pokřtít tím, že VHS kazetu, na které byl nahraný rozdupala, rozlámala a prostě zničila. Ještě že jsme měli ještě jednu kopii na DVD..:)


Následovalo pouštění videoklipu, na který jsme se asi všichni těšili. My doufáme, že ho teď budete (ale i budeme) vídat co nejčastěji. Ať už v televizi nebo na internetu. Prostě kdekoli. Snad se vám líbí!

Pokračovali jsme v playlistu a došlo na další lámání. A znovu to bylo spojené s Heroine. Když došlo na její živou verzi, Martyn se na pódiu rozsekal, nalomil si nos a přetrhal vazy v zápěstí. Hm. Heroine má asi v sobě něco, co přitahuje ničení, lámání. Ale to nevadí. Přece nás to nezastaví. Pokračujeme dál. Atmosféra je čím dál tím lepší a my jsme jedině rádi, že jsme přidávali. Dvakrát. Děkujeme i vám!
Potřetí zazněla Heroine a my jsme se definitivně odebrali do backstage, kde jsme vydýchávali vše co jsme na pódiu nechali.


Když jsme uschli a trošku zregenerovali, vydali jsme se za vámi na bar. Ano, ti nejvytrvalejší tam pořád byli a my jsme rádi, že jste tam s námi zůstali. Kritizovali, chválili. Konstruktivně. Pak v ranních hodinách následovalo sklízení aparátu a odjezd. A ráno vstávání. Někteří dřív, někteří později. Bylo to těžký ráno. Ale stálo to za to. Díky moc vám všem, co jste přišli!

Fake Tapes

Žádné komentáře:

Okomentovat